Mina tjänster

Första kapitelanalys


Det är här som du fångar dina läsare och ger dem lust och nyfikenhet att läsa vidare - därför är första kapitlet så oerhört viktigt att jobba mycket med. Det är på dessa sidor du etablerar din historia och dina karaktärer. Det finns läsare som avgör om de ska läsa en bok redan på första raden eller första stycket.


Du skickar mig första kapitlet i din roman på max 10 sidor, jag gör en grundlig analys av din text och du får ett utlåtande av mig på 1-2 A4-sidor.


Vad tittar jag på?

Anslag, berättarröst, etablering av berättelsen och karaktärerna, fångar det läsaren och om inte, hur kan du arbeta om din text så att den blir bättre?


Vad tittar jag inte på?

Grammatik eller stavfel, jag korrekturläser inte ditt första kapitel.


Hur lång tid tar det?

1-2 veckor


Pris:

1.200:- exkl momsLektörsutlåtande


Jag läser hela ditt manus, du får ett utlåtande på minst 8 sidor, löpande kommentarer i manuset, samt ett uppföljningssamtal för att kunna förtydliga om det är något i mitt utlåtande som är oklart. Du kommer också att få en konkret handlingsplan som du kan utgå ifrån i ditt vidare arbete med manuset. Observera att ett lektörsutlåtande inte garanterar utgivning på förlag.

 

Vad tittar jag på i ditt manus?

Jag ser bland annat på intrig, struktur, tidslinje, karaktärsbyggnad, gestaltning, dialog och logiska luckor. Jag tittar på om karaktärerna är trovärdiga? Fungerar konflikterna, är det för många eller kan det vara fler? Hur välarbetat är anslaget så att läsaren dras in i berättelsen direkt? Vad kan finsplipas? 


Vad tittar jag inte på?

Grammatik  eller stavfel, jag korrekturläser inte ditt manus.


Hur lång tid tar det?

Du får räkna med 4-6 veckor innan du får ditt utlåtande, under den tiden rekommenderar jag att du låter ditt manus vila helt.


Pris: 8.000:-, manus får vara max 300 sidor. Priser exkl. moms.  Kontakta mig för förfrågan och upplägg.

Manusutveckling


Den här tjänsten skräddarsys helt efter dina behov. Vi diskuterar upplägg, bollar idéer och lägger upp en handlingsplan för hur vårt samarbete ska se ut. 

Vårt samarbete kan röra sig om alltifrån att du har fastnat någonstans i ditt manus och inte vet hur du ska ta dig vidare, till att vi samarbetar hela vägen fram till det att du anser ditt manus färdigt att skicka till förlag.


Kontakta mig för offert.

När du beslutat dig för att anlita mig ingår vi ett avtal - det innebär att din text är trygg hos mig och kommer att behandlas konfidentiellt. Jag tar endast emot manus på svenska. Jag föredrar att få manus i Word, med 1 1/2 radavstånd och sidnumrerat.